Sunday, January 25, 2009

Cooling Off Period - Apa Aku Buat

Sabtu, 17 Jan 2009.

Kemas2 umah, sbb nak tinggal lama, kalau tak kang balik penat lak nak mengemas. Malam nak siap2 nak balik kg, nampak miscall dr Yong. Call balik, Yong nak ajak gi Rasa Sayang Resort, Shangri-La kat Batu Feringghi. Stuju je.. nak gak rasa tidur 5 star hotel.


Ahad, 18 Jan 2009.

Bgn awal pagi siap2. Yong jemput kat umah dan zoom terus ke Rasa Sayang Resort, Shangri-la. Aktiviti ari ni tak byk sgt selain dr melenjan katil hotel, mandi kolam dan berendam puas2 mcm badak berendam.. lepas tu malam tgk AJL.

View dr bilik yg aku duduk..

sessi melenjan katil hotel

Lawan percik air ngn Atih, diorang kalah, skali Aliah, Haikal dan Amri bertukar menjadi wonderpet, “apa yg penting.. kerjasama”, maka mereka bersama-samalah memercik air ke Atih, lalu kalahlah atih mereka. Setelah lencun Atih mereka dikerjakan, maka terpaksalah menjadi tunggangan lak kepada mereka utk bermain air di kawasan kolam yg dalam.. huhu..


Isnin, 19 Jan 2009.

Mlm tadi takle tidur lena. Sbb bantal kat hotel ni kempis sgt, dah lapik 2 biji pun lembik lg. Sakit dan sengal tengkuk serta bahu dibuatnya. Selain dr tu, spjg malam, 3 kali si Haikal tendang aku masa tgh tidur.. huhu.. tidur buas budak2 ni... si Haikal ngn Aliah tidur sebilik ngn aku.

Arini nye aktiviti lak, lepas berendam kat kolam, potong kek besday Haikal... tgk entry Happy Besday Haikal. Lepas tu balik, Yong hantar ke rumah. Sampai umah aku lelap dulu sebelum balik kampung. Punya lena, mujur si Zainal call aku dlm 5 lebih. Kalau tak mau aku lena sampai malam… huhu. Dlm kul 6 ptg aku gerak balik Semanggol.


Selasa, 20 Jan 2009.

Pagi gi ke Perodua Center, daftar utk pemasangan tali pinggang belakang.. kot tak kang kena saman lak. Teka bila turn aku utk pasang tali pinggang belakang?? 2hb Oktober 2009 tu baru sampai turn aku.. huhu.

Ikut si Zainal masuk kedai akuarium, aku sambar akuarium baru utk Kura & Kuri, cek entry rumah baru utk kura & kuri.

Ari ni Umi masak keli masak cabai. Pergh.. sedap tu. Ingat masa balik ari tu, aku berebut keli masak cabai ngn Zainal. Esoknya Umi masak seperiuk lagi... Umi kata “Ha.. makan, jgn tak makan. Geram aku tgk dok berebut makan. Kalau tak abis ni, aku jurus atas kepala hangpa”.. wakakaka.. Moral of the story, jgn berebut makan kat meja makan.. keh keh keh.


Rabu, 21 Jan 2009

Ari ni Umi suh aku masak sotong masak kicap. Pastu Umi lak wat gulai ikan, sbb aku tingin nak makan. Pergh.. rindu nak makan gulai ikan Umi masak.. sedappp. Tambah lak dgn kerabu. Makan bertambah lagi aku ari ni. Makan tgh ari ngn malam, sejak balik umah tak sah kalau tak tambah. Abah sampai bising sbb byk lauk sgt masak, tak tahu nak makan apa.

Oh ye.. ari ni juga Mau Zi Tong, anak si Mek Kemek pergi menghembuskan nafas terahirnya. Innalillahi wainna ilaihirojiun.


Khamis, 22 Jan 2009.

Ari ni wat ikan bakar, cicah air asam… pergh.. sedap giler.. Makan bertambah lagi. Asik makan je sejak balik kampung. Sarapan pagi, makan tghari, minum petang, makan malam. Selalunya brunch ngn tea time tu dah jadi dinner.. wakakakaka.

cedapnya ikan bakar…

Masa kat Rasa Sayang Resort, timbang berat, turun lebih 5 kilo gak. Ni tak tahu le naik brape balik.. wakakakaka.


Jumaat, 23 Jan 2009.

Aku siap2 nak balik Penang. Sbb nak gune tenet, kat kg takde tenet. Umi pg2 dah masak Gulai Tempoyak Ikan Talapia Merah utk aku bungkus bawak balik. Pergh.. sedapnya.. dah lama tak makan. Sampai umah, letak nasik dulu. Pastu makan sedap je.. bertambah lagi.. ngeh ngeh ngeh.

Masuk2 umah, berdebu giler. Malam tu jugak aku operasi sapu umah ngn mengemop, tu pun lepas 5 minit, berdebu balik… umah tepi jalan. Rasa sunyi lak kat umah sbb dah brape ari dok riuh rendah kat kg.


Sabtu, 24 Jan 2009.

Ari ni ada dating ngn dak Shimie. Member yg aku kenal kat Jomlayan.com. Actually dah brape lama dah plan nak jumpa dia ni. Tp dia la, asik kensel je.. hampeh tul… wakakaka. Alhamdulillah ari ni jadi gak. Abg ipar dia antar dia kat Masjid Seberang Jaya, pastu aku bawak dia ronda kat Queensbay Mall. Kitorang gi makan, lepas tu gi tgk wayang tgk cite Inkheart.. nanti aku citer besh ke tak citer ni.. kekeke.

Lepas abih tgk wayang, aku gi print gambar jap. Pastu kitorang lepak minum2 kat luar QB Mall. Dah abis minum, aku angkut Shimi balik umah. Lepask2 sat, abang ipar dia dtg amik. Babai shimie..

Aku ngn shimie.. pergh.. gemuknya aku..


Ahad, 25 Jan 2009.

Ari ni melepak kat umah je, basuh baju, cabut rumput dpn blakang. Golek2 atas katil. Rileks.. esok kan nak keje.. huhuhu

:yawn:

7 komen:

Joaquin said...

shimie pun penah cabut lari time aku ajak dating...hampeh

RHEA said...

len kali bawak bekal bantal sendiri jer..

shimie pun tembam gak..ekeke..rhea pun tembam gak sbnrnya skng ni..

husz_nie said...

JOA :
Shimie tak sudi dating ngn ko

RHEA :
tak penah lak tgk org bawak bantal gi hotel

RHEA said...

ekeke..
rhea salu jer bawak..
terutama bantal peluk Garfield tu..

husz_nie said...

uh uh.. bantal tempe besar.. segan nak mengusung.. hahaha

Joaquin said...

huhuhu...
shimie bukan tak sudi..
dia malu.. kan ke dia jenis kontrol ayu..huhuhu...

tempe malu sebab bantal dia ada peta russia...hahahaha...

husz_nie said...

Joa :
takdenye dia malu ngn ko.. ngn org len dia dating slamber je.. dia tak sudi le tu..

wah wah.. sapa yg kata mcm tu.. mesti sbb bantal dia ada peta... jenis tak basuh bantal le.. mesti punya dak joa ni...

Post a Comment

Pembaca celoteh ini...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons