Thursday, August 21, 2008

Ole-Ole dr Sarawak..

INI KISAH SEMALAM.. 20.08.2008

Jumaat lepas akak Inaz dtg Penang tak dapat nak jumpa. Takpela, takde rezeki.. nak wat camne. Huh.. aku terpedaya dgn janji2 manismu.. majuk ngn nenet. Ekekekeke. Tapi tulah, Allah maha adil, ditakdirkan pula aku berjumpa dgn org lain.

Lepas aku abis kerja, aku pergi lepak kat Esso, pe lagi, bertenet le. Boring dok rumah. Tgh dok tenet, masuk call. Tak tgk nama pun trus jawab. Rupa2nya akak Wild, ajak jumpa kat Care4. Wahhh… seronotnya rasa.. dah lama sangat tak jumpa akak Wild. Dalam hati harap2 Alya ada sekali.. hehehe.

Kitorang jumpa kat foodcourt Care4, and yes, mmg Alya ada skali.. hehehe. Tak pernah lagi jumpa anak sedara yg sorang ni. So ini first time jumpa le. Comeynya.. pipi dia bulat je.. tembam. Macam pipi Atih dia.. ahak..ahak. Rasa nak cubit2 je pipi dia. Yg gambar akak Wild tunjuk ari tu kurang rambut sket, so bila jumpa in live rasa mcm nampak lain sket.. hehehe. Tapi itulah, jumpa2 je, first thing yg akak wild ngn hubby dia tegur.. dah makin tembam.. huhuhuhu. Takleh jadi.. nekad nak gi joging petang ni.. huhu.. silap2 berlengkor bawah selimut.

Inilah dia, bidadari kecil yang menceriakan famili akak Wild..

Dah dok kat food court, ape lagi, makan le.. hahaha… akak Wild belanja. Lepas makan gi ronda2 dlm store Care4, akak Wild nak beli nestum ngn pencuci utk botol susu Alya. Sambil akak Wild sibuk dok pilih apa nak beli, aku gomol le budak Alya tu.. ekekekeke.

Kitorang tak jumpa lama, sbb akak Wild ngn hubby nak ke Ipoh pula, ada urusan. So lepas cari barang, akak Wild balik. Takpela, janji lepas rindu. Akak Wild bg satu plastic ole2 dari Sarawak utk aku.. aku lak takde pape nak balas balik.. huhu. Aku bg sebungkus coklat je yg sempat aku sambar kat dlm Care4. Utk Alya lak, duit raya in advance, and toys ape tu yg goncang2 utk baby tu (murah je.. aku tgh sengkek.. huhuhu.. tgh bulan).. Yela, pes time jumpe takkan takde buah tgn pape utk dia.. malu le aku kalau biar dia balik tgn kosong je… . hehehehe.

Balik umah, sangkut le pulak dkt depan tu, perjalanan yg patutnya cuma 10 minit dr Care4 nak sampai umah, dah jadi hampir stengah jam. Aku lupa pulak ari ni ada pasar malam, silap laluan dah aku. Lepas tu dgn org berkempen nak pilihanraya pula, PKR pun nak berkempen, BN pun nak berkempen. Aiseh men…. Sepanjang jalan penuh org berkempen, pondok rehat parti jgn ckp le.. selang baper langkah je ada. Nak belok ke simpang masuk umah aku pun susah, BN buat perhimpuan pulak kat court basketball depan tu. Mujur pakcik polis tu (sesuka ati aku je panggil dia pakcik) buka laluan utk aku belok. Aku rasa sbb dia terkesima le tgk sebesar2 bendera Malaysia terpasang kat kete aku.. tu sbb dia bukak laluan utk aku… wahahaha.. poyos je.

Sampai kat umah dah rasa penat. Ye le, dr pukul 5.30 pagi aku kuar umah, sampai kul 8 lebih baru nak sampai umah.. huhuhu. Naik atas, rehat jap bg kering peluh, pastu trus mandi. Lepas mandi, baru aku belek ole2 dr akak Wild. Bukak2.. Ya Allah, byknya ole2.. Aku cuma terbayang kek Sarawak je mula masa dpt plastic tu.. .. tp ni bukan ada kek je ni, ada Sagu Sarawak, Gula2 Lada, siap pasu Sarawak lagi. Macam2 ada huhu.. terharu rasa. Kenapalah byk sangat ni.. aku takde pape pun utk akak Wild. Ya Allah, camnelah nak balas sume2 ni… aku ni lak manjang sengkek.. Pastu aku tingat, aku penah usik kat blog dia, kata akak Wild pergi merata tak pernah bg ole2, ngn aku ckp aku ngidam kek Sarawak.. huhu.. aku gurau2 je.. itula.. gatai mulut pi sebut sume2 tu.. eh…bkn.. gatai tgn pi taip sume2 tu.. huhuhu. Tak sangka lak dpt sungguh. Mekasih akak, mekasih sangat2.. semoga murah rezeki akak selalu. Huhu.. tisu.. tisu.. nak nyeh hingus… Semoga nanti ada rezeki cukup, aku lak nak bg ole2 kat akak Wild.

Yeye.. dpt kek Sarawak.. lepas sesi bergambar ni.. paham2 je la kemana perginya kek Sarawak tu… hahahahaha…

Hari ni bekfes makan kek Sarawak.. wah..wah..wah... jangan jeles... ekekekekeke

4 komen:

inaz said...

dik,

tu dinamakan jodoh... kalo jumpa akak, musti x dpt jumpa wild...

amboi wild.. diam2 ko pi tempat berak lama aku ekk.. best jln2 kat sana?... ehh salah ruang tanya... heheheh

husz_nie said...

nak jumpa dua2 jugak.. huhuhu..

apeda sebut berak2 ni.. abis blog aku kena samak ngn akak Inaz ni.. huhuhu..

As said...

hahaha...inaz...wild dulu berak kat situ....

husz_nie said...

dei... apa ni sebut berak2 ni..
huhuhu.. abis akunye blog kena samak.. huhuhu

Post a Comment

Pembaca celoteh ini...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons