Wednesday, August 20, 2008

The Mummy 3 : Tomb of the Dragon Emperor



Sedikit sipnosis yg aku cilok dr GSC nye website :

Rick O'Connell (Brendan Fraser) is joined in this all-new adventure by son Alex (newcomer Luke Ford), wife Evelyn (Maria Bello) and her brother, Jonathan (John Hannah) to combat the resurrected Qin Emperor (Jet Li) in an epic that races from the catacombs of ancient China high into the frigid Himalayas. This time, the O'Connells must stop a mummy awoken from a 2,000-year-old curse that threatens to plunge the world into his merciless, unending service.


Hari Rabu yg lepas, akibat keboringan yg amat sangat... so aku pun pergi le tgk The Mummy 3 aka Tomb of the Dragon Emperor. Aku tak nak buh review pjg lebar, korang leh google kat tenet.

Pada aku cerita ni menarik, nak kata best sgt tak.. but enjoy to watch. Macam filem2 yg terdahulu, Mummy 3 masih kekalkan unsur action ngn komedi dlm citer ni. Tgh2 part aksi ni, ade letup2 tp ade jugka part yg lawak.. hahaha. So mmg gelak. Bagi aku, aku rate citer ni as best. Aku paling suka part yg Jet Li hidup balik, diorang kejar Jet Li, dgn mercun2 abis semua meletup.. haha. Pastu part yg tengkorak sume bgn berlawan ngn tentera Jet Li.. mcm aku ckp. Tak rugi tengok.

Antara byk2 filem, bg aku The Mummy adalah antara filem yg mana sequelnya tidak mengecewakan. Tapi kalau suruh pilih antara tiga2 The Mummy yg mana yg paling best, aku akan cakap the first is the best, second kureng sket dr first tp still menarik, third pun kureng lg dr second. Ini bagi aku la. Kenapa aku ckp mcm tu? Sebab...

Mula2 aku masuk panggung, aku tgk2, yg jd Evelyn dah tukar org. Aku mmg sengaja tak baca sipnosis atau review sebelum menonton sbb aku nak feel surprise bila tgk citer ni. So bila Evelyn tu dah tukar org, dah rase kureng sket.. sbb aku rasa yg watak asal Evelyn ada lebih chemistry dgn Brendan Fraser, yg pengganti ni mcm kureng sket. Tak pasti nape ditukar org, maybe sbb pompuan tu dah takle join belakon, or maybe sbb rupe dia tak sesuai utk jadi middle aged woman.

Lepas tu, anak dia dah besar, belum abis blajar kat kolej, tp rupa mcm org dah berkerjaya. Malah anak dia punya karekter pun ada berbeza ngn karekter anak dia dlm The Mummy second. Oklah.. dah besar mmg le berbeza. Dan watak anak ni, kali ni instead of very intelligent mcm episod lepas, anak dia mcm nak lebih menonjol dr bapak dia.. "I hope someday people will know him as father of Alex O'Connel". Hehehe..

And satu hal lagi, bila dia letak Jet Li ngn Michelle Yeoh among the main character, aku expect akan ada byk one to one fight yg mana mmg fighting skill best punya la. Sbb masing2 Jet Li ngn Michelle Yeoh mmg selalu belakon citer fighting2. Tp sket je adegan one to one fighting nya dan kurang memberangsangkan.

But overall.. citer ni oklah.. menarik jugak utk ditonton..

6 komen:

ena said...
This comment has been removed by the author.
ena said...

akak ipar pon dah tengok citer nih..mmg peberet aa citer mummy dari 1st ngan seken..yg kali ni bertambah teruja sbb ada jetli..suka gila kat dia..huhu..even jadi jahat pun tp cute..hehehe

husz_nie said...

yg 3 ni dah tgk lum...
1&2 best lagik.. tp ni pun menarik gak...

lawak part perang.. ekekekeke..

ena said...

tengok dah..a'ah best lagi yg 1st ngan seken nyer..sib baik ada jet li..even jahat tp tak pa laa..hehe..

ena said...

akak ipar pon setuju ngan dik ipar..evy lama lebih byk kimia dgn brendan fraser dr evy yg baru ni..tak masuk sgt yg heroin baru nih..alex beso pon mcm tak best jer..huhu..jonathan pon kureng sikit lawak berbanding dulu..

husz_nie said...

tu la.. betulkan.. kurang chemistry kan.. pastu eve lama lebih nampak adventurer..

anak dia pun nampak belagak je siri ni..

itula.. mujur menarik gak citer dia.. kalau tak rate tak best trus.. ekekeke..

Post a Comment

Pembaca celoteh ini...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons