Wednesday, November 05, 2008

Sebelum & Sesudah

Aku dpt tip neutralkan gambar lama dr BDN. So aku balik aku try apply pada gambar2 lama dlm simpanan. Inilah hasilnya..

Gambar Aku dgn Arwah Abg.

Gambar ni amik masa kat penang kot... umur brape aku masa ni tak ingat dah.. yg pasti belum 5 thn lagi. So maybe dlm thn 1985 atau 1984.

Sebelum editing...


Selepas Editing...


Gambar Aku ngn Abah

Gambar ni lak masa duk kat KL. Thn di ambil maybe 1987 atau 1988. Gambar penuh ada tulis tarikh.. tp sbb aku scan bhgn yg perlu je.. hahahaha. Gambar di amik masa raya. Korang leh nampak tulisan aidilfitri sekerat kat gambar tu.

Sebelum Editing..

Selepas Editing...

Gambar Famili kat Lido

Gambar ni lak, di amik kat pantai Lido. Lepas aku amik UPSR. Semasa lawatan kitorang ke kg nelayan kat sana. Kena naik bot gi situ.. kitorang naik bot dr Lido ni. Masa ni teluk danga lum di tambak jadi terkenal sampai org sebut Danga Bay.. ekekeke. Gambar ni amik thn 1993.

Sebelum Editing...

Selepas Editing...


So.. what do you think?? Ok ke kureng mantap lagi skill aku?? Kalau ada tanya aku bz sbb apa.. well.. inilah sebabnya... hobi aku dgn gambar... Dan masih ade byk lg gambar2 lama dlm simpanan yg aku rasa aku patut wat pemuliharaan.

wuhuhuhu... dlm semua gambar ni.. aku kurus... wuwuwuwuwuw

:siga:

9 komen:

kim's said...

salam....
tahniah!! akak da berjaya edit gmbr...hehehe...

tp klu akim...biasa pakai Photoshop
akim just pakai curve@auto color...
kt image tue...

bl da adjuzt kt c2...br la add fillter...

tp klu nak step by step..
nnti akim email kan...k...
nnti gmbr akn bertambah sharp tau kak....hehe....

Husz said...

akak oun gune curve le tu... photoshop.. :)

tp ok gak akim nak email step by step... tambah ilmu..

gadez said...

kak tem...
cumeinye gambo akk kite nie mse kcik...
gambo skunk pOn cumei gk...~
hihi..ske..ske...
gmbr sowg2 time wat tocang tu takde ke..nak~~~

Diablo said...

Selain curve, ko bleh guna brightness/contrast. Ataupon gabungkan kedua2 skali...

husz_nie said...

gadez :

hahaha... rasa dah de topik letak gamba2 akak masa kecik.. gadez kena belek balik entry lama.. kekeke

Diablo :

okeh tok guru.. :)

gadez said...

leh la tulun edit pic gadez gk nt ek..ek..

nu3k said...

wow..akak rupenye kau ni eh..
eh..ker aku yg muda mudi??ehekss..
lawa la pic ko edit..ble nk ajar aku nie..akak tempeeee:)

inaz said...

pewittttttttt

dah makin pandai adikku ini...

tepuk tangan!!! yehhhh

husz_nie said...

gadez :
buleh.. RM10 satu pic.. :P

nuek :
dah tua kena ngaku tua... ko kan mmg dak2 skolah gi.. keh keh keh
ajar?? RM100 yuran.. hahaha

akak Inaz :
pewitt... tepuk tepuk tepuk

Post a Comment

Pembaca celoteh ini...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons