Tuesday, October 14, 2008

CERITA CERITI

Oleh sebab dah lambat baru aku nak update… so aku citer serba ringkas je le bg setiap satu peristiwa…


MANHATTAN FISH, QBAY.

Plan aku nak balik kampung, awal2 pagi Sabtu (27/8) tu, aku tundakan ke sebelah malam, selepas berbuka puasa. Sebab SM Ena ajak berbuka puasa sekali. Plan asal ke Gurney Drive, tp memandangkan aku ni buta jalan, so aku mintak ubah ke Qbay Mall.

Di pendekkan citer, aku, SM Ena, Inu ngn Taba pun bertemulah di Qbay Mall. Kitorang melantak kat Manhattan Fish. Citer lanjut korang bacalah kat blog SM ENA.


Ni le rupe mende yg aku makan mlm tu.. terus terang cakap… tak sedap.. tak kena ngn selera aku..


SERONOKNYA BERBUKA

Hari last berpuasa, Alhamdulillah, kami sekeluarga diberi peluang berkumpul ramai2 utk berbuka puasa sekali… Lengkap adik beradik aku ari tu berbuka sekali.. meriah giler toksah cakap le… Aku rasa seronok sgt, yelah, apa tidaknya… asik buka puasa sorang2 je, bila dpt berbuka beramai2… nikmatnya tak terucap.


HARI RAYA..

Syawal tiba lagi, 1 Syawal 1429H bersamaan 1 Oktober 2008.

Macam biasa aktiviti raya, bersalam-salam sesama ahli keluarga kami, kemudian ke surau arwah tokwan, semayang raya kat sana. Rutin yg sama setiap tahun. Dan pagi2 lagi anak sedara aku telah merompak duit raya dr aku dgn rakusnya… hahahaha.

Lepas semayang raya, menziarahi kubur, Cuma kelainnya pada tahun ni, ada sesi fotografi keluarga, dari big famili… ke famili2 kecil. Ini semua atas usaha Cik Lan.

My Big Famili… ramai kan??? Ni baru tak sampai 1/3 ahli keluarga, anak cucu cicit Tok wan yg hadir. Kalau semua ada, maybe tak muat kamera.

Atihhhh….. mana duit raya kami….. (inilah dia… anak2 sedara aku yg comel lote…)

Apa pun, yg paling untung anak2 sedara aku la. Lebat giler tgk collection duit raya diorang… mcm aku ni dah takde sapa nak bg… huhu.. berpeluh lg nak kuar duit raya ade le,… bukan takat anak2 sedara je, anak2 kepada sepupu aku lagi.. adik2 sepupu lagi yg ada 2 lori tu… huhuhu… makcik pokai.


ABAH MASUK SPITAL

Raya keempat, bersamaan hari Sabtu, 4/10, abah dimasukkan ke hospital. Umi pulak demam panas. Mujur juga darah Umi tak naik.. kalau aku risau dgn umi2 sekali dimasukkan ke hospital.

Rasa macam menyesal lak aku paksa abah ke klinik… kan dah kena tahan dekat wad. Abih tgn abah lebam2 sebab doktor asik amik darah setiap 6 jam.. tgn sebelah kiri pulak kena cucuk jarum utk masukkan air. Kalau abah bergerak ke tandas, lupa je tutup drip… darah abah mengalir ke saluran air tu… huhu… apa pun, alhamdulillah… abah dah keluar dr wad skang.. hope abah cepat sembuh… umi pun sama…

Cuma satu je yg memoskelkan aku.. napela adik aku menyemat je ngn kemeja ngn slack stiap kali gi tunggu abah aku kagt spital??? Yg ni kena tgk nurse2 kat situ... hahahaha


"Ya Allah, kurniakanlah kesihatan yg baik kepada kedua org tua ku… aminn…"



HAPPY BESDAY ABG TAPA

Selamat menyambut ulangtahun kelahiran yg ke-32 pada 7 Oktober 2008 yg lalu. Semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur utk beramal soleh, semoga dpt anak pompuan lg kali ni.. ekekeke.. semoga dpt naik pangkat... dan semoga semua yg baik2 la.. ekeke.. aminnnn.

On the day itself aku dah wish.. so ni just update di blog la...



Sekian update aku kali ni... :wave:

2 komen:

FiQ OnLinE said...

Al-Fatihah

tempe said...

al-fatihah kat sapa?

Post a Comment

Pembaca celoteh ini...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons