Friday, August 17, 2007

Pelaburan Akhirat : Bantuan Diperlukan

Apabila matinya seseorang anak adam itu, maka terputuslah semua hubungannya dgn dunia kecuali 3 perkara :-

1. Amalannya semasa (solat, puasa, etc)
2. Doa anak2 yg soleh
3. Sedekah jariahnya.

Marilah kita beramal untuk pelaburan di akhirat.

~~~~~~~~~~

Sahabat sekalian,

Mohd Sobri Bin Awang adalah seorang pemandu & 'despatch' di Gaban Spice Manufacturing (M) Sdn. Bhd. Anak sulung beliau - kanak-kanak perempuan yang berusia 11 tahun adalah pengidap penyakit thalasemia dan telahpun menjalani beberapa siri pembedahan sebelum ini. Tempurung kepala beliau telah dibuang dalam pembedahan yang lalu. Kanak-kanak ini akan menjalani satu lagi pembedahan yang dijadualkan pada 8 September 2007 yang akan datang bagi menggantikan tempurung kepalanya yang telah dibuang.

Selain dari anak sulung ini, En. Mohd Sobri juga mempunyai 2 orang lagi anak lelaki yang mengidap 'down sindrom'. Masing-masing berusia 5 tahun (anak ke 3) dan 1 tahun lebih (anak bongsu). Anak bongsu beliau adalah pesakit jantung berlubang.


Anak sulung En. Sobri bersama dua orang adiknya yg mengidap down sindrom.Bahagian yg berlekuk merupakan kesan dr pembedahan membuang tempurung kepala.Sehubungan dengan keprihatinan sahabat sekalian amat diperlukan sekiranya dapat menghulurkan sedikit bantuan bagi mengurangkan beban kewangan yang dihadapi oleh En. Mohd Sobri.

Bantuan boleh disalurkan terus kepada En. Mohd Sobri melalui:

Akaun CIMB : 07066039041520

Tel : 019-5234211

Sekian. Terima kasih.

0 komen:

Post a Comment

Pembaca celoteh ini...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons