Saturday, February 07, 2009

Depan mata???

baru je lagi berlaku...

tetiba je aku dgr bunyi menjerit... pastu aku dgr bunyi org press motor berderum derum....

aku jenguk kut luar tingkap... aku nampak 2 biji motor, ada 4 org laki.. setiap motor ada penunggang ngn pembonceng.. lalu depan umah aku press lari laju je.... pastu ada pompuan berlari2.. jerit tolong.. tolong....

tp takde sorang pun dr kawasan kejiranan tu keluar .... terkedu aku tgk dr tingkap tu... aku rasa pompuan tu dah kena ragut... aku cam terpinga jap tak tahu nak wat pe.. takut pun ade gak.. depan rumah aku tu berlaku tu...

pastu aku capai handphone ingat nak report polis, skali aku tingat.. aku takde no pon polis kwsn tu... pastu masa motor2 tu lalu dpn umah aku tak sempat cam muka, tak sempat tgk no plat... ye la.. aku tgk dr tingkat 2.. pergh.. apa yg aku nak report??

yg lelaki2 kat kawasan tu pun tak kuar tolong... lepas kejadian tu baru masing2 pakat start keter.. kuar pi mana tak tahu.... pi kerja kot..

hei... makin byk jenayah berlaku kat kawasan ni.. ari tu pun jiran selang sebelah umah tgh bukak pintu pagar, org bukak pintu keter dia amik handbag... aku benci betul le pencuri2 mcm ni.. celaka macam apa.. org penat2 kerja.. suka2 ati dia je mengambil... marah

takut aku... tp ni rumah aku.. takkan nak usung rumah lak ubah ke lain.. hampa

dan kejadian kali ni.. aku nampak sendiri dpn mata.. aku nak make sure aku simpan benda2 yg leh wat pertahankan diri... pastu aku nak cari no pon polis kwsn tu.. dr report 999.. (hegeh nye service).. simpan utk kecemasan...

dan aku nak ingat pesan mak aku.. off enjin keter dulu.. kunci pintu.. baru bukak pintu pagar... hampa.. kalau org sauk keter aku.. mau aku nangis sebulan bengkak2 mata... hilang begduit.. satgi yg leceh, kad pengenalan, kat ATM...


:sigh:

3 komen:

ena said...

jenayah membawak padah..ekeke..tu pasal la keja akak ipar makin banyak n tak luak2 pon..byk org jahat laa skang nih *sigh gak*

ღ~n0n0i~ღ said...

huu~
mmg lahh.
ramai org jahat skrg.
kat mana2 je nak mencuri.
huu.nasib baik akak xde apa2
mmg payah kalo hilang beg duit..
alhamdulillah,akak 0k~

p/s : mishhh u.

husz_nie said...

Akak ipar :
itulah.. tkt skang ni jenayah makin menjadi-jadi...

Noi :
akak ok.. alhamdulillah.. tp tulah.. rasa bersalah gak kat mangsa sbb tak dpt tolong..

Post a Comment

Pembaca celoteh ini...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons