Saturday, April 12, 2008

Tag : 7 itu, 7 ini, 7 ??? Kenapa 7 ???

Actually aku tak kena tag. Tp sbb aku kebosanan ari ni. Duk berkelangut kat opis tunggu call masuk. Aku kerja apa? Operator telefon :siol:. Masuk blog dak Lemonade tu, yg tgh sedih sbb gaduh ngn bf tu :jelir:, nampak lak soklan tag ni. So saja2 le buat utk hilangkan kebosanan aku.

Korang pun kalo rajin baca le.. kalo tak tak payah.. kekekeke...

7 Random Facts About Me

Achoo.. ini bkn dah jawab ke ari tu? Takpe.. kita bagi fakta yg lain pulak

1. Aku suka dark chocolate. Banding ngn white or brown chocolate aku mmg prefer dark chocolate sbb tak terlalu manis. Kalau dpt dark chocolate kat aku, selamat dia masuk dlm gua gelap

2. Aku suka sgt cantum puzzle. Name it, 100 pieces, 500 pieces or even 1000 pieces. Kalau aku dah mula cantumkan puzzle, sampai lupa makan dan lupa mende lain. Aku akan leka dan ralip buat puzzle. Puzzle yg 500 pieces tu rekod aku stakat ni siap dlm masa 2 jam. Tapi skang dah lama aku tak buat puzzle. Sbb puzzle yg ada aku dah tak tahu nak gantung kat mana. Tak byk. Ada la dlm 7-10 puzzle. Sbb ada yg dah hilang masa kat U dulu.

3. Aku adalah pemilik lesen memandu kelas B2 & D. Aku tingin nak beli Mers tp apakan daya duit aku yilek. kekekeke... Aku juga tingin nak merempit ngn motor besar... hahaha.. Abg Tapa... pinjam moto TZM tu leh idak?... kekekeke

4. Antara hobi aku adalah kumpul setem. Leka aku tgk koleksi setem ni. Sekarang ni aku langgan Sampul Surat Hari Pertama skali dgn setem dr Biro Filateli. Which remind me yg aku tak tambahkan duit lagi dlm akaun aku... huhuhu. Setem ni ada yg aku dpt dr kakak2 ngn abg aku. Ada yg abah aku bg. Ada yg kawan2 bg. Ada yg aku beli. Dulu staf abah rajin tlg kumpulkan setem utk kami adik badik. Boleh kata satu famili aku minat setem.

5. Aku adalah seorang yg pemurah dgn anak2 sedara aku. Apa buktinya? Buktinya tanyalah anak sedara aku. Setiap kali diorang ikut aku ke kedai, tak pernahnya mereka pulang tanpa hasil rompakan...dan beg duit aku semakin kempis...huhuhu.

6. Aku suka kucing. Suka sangat sangat sangat. Dari kecik sampai besar aku bela kucing. Kalau tgk org buat tak patut pada kucing i.e sepak, terajang, pijak.. sure aku belasah org tu. Pernah aku tengking budak sebab sepak kucing aku. Punya le susah aku pujuk kucing yg tgh sakit tu makan. Elok kucing tu nak makan, dia gi sepak. Sapa tak hangin. Peduli ape aku mak dia ada sebelah. Dah la dtg umah org... huh...

7. Aku suka tgk kartun. Pagi2 hari Sabtu ngn Ahad. Celik2 mata mesti tercongok dpn TV. Palign suka tgk skang Totally Spies ngn W.I.T.C.H. Macam budak2 kata Umi aku. Dah besar2 tgk kartun...huhu


7 Thing That Scare Me

Apa ye... mcm tak tercapai dek akal sekejap. Mcm byk sgt le plak kena sampai 7...

1. Allah Taala. Well, of course le kan. Semua org Islam kena takut pada Allah. Ni yg utamanya.
2. Takut bila teringat hari kiamat. Tp pangai aku??.. huhuhu
3. Aku cukup takut kalau Umi marah, tp dia diam je tak tegur tak bercakap tak apa. Aku lebih rela kena rotan, kena berleter dr dia diam je membisu seribu bahasa
4. Aku takut kalau terkurung dlm tempat yg sempit dan gelap. Aku rasa sesak nafas.
5. Setiap kali aku bwk kete, tunggang moto, aku cukup takut kemungkinan yg satu tu. Eksiden. Tp aku still kena drive or ride, takkan nak tunggu org je. Jln kaki pun kalo nak eksiden, akan eksiden gak.
6. Takut kalo kena penyakit kronik. Ya Allah, jauhkanlah aku dr penyakit2 kronik.
7. Takut ape lagi ek? Mcm takde je dah... huhuhu


7 Random Music At The Moment

1. Ayam Den Lapeh... sbb entry yg sebelum ni aku tuju lagu ni kat abg aku.. hahaha
2. Keep On Moving .. bila2 aku rasa mood aku down. Aku suka dgr lagu ni nak bg semangat Balik
3. Sebelum Cahaya .. sbb radio suka sgt mainkan lagu ni..hahaha
4. Negaraku .. hahaha.. patriotik beb...
5. Haeng Bok Ha Gil ... lagu ni mendayu je... bila dgr rasa mcm uh.. tak dpt nak gambarkan. Lebai baca ni mesti die ckp... lagu lidah keras lagi...hahaha.. :jelir:
6. I For You... ni lagu jepun.. lagu ni pun best
7. Air Pasang Pagi... hahaha.. amri suka nyanyi lagu ni.. best o amri nyanyi lagu ni.. kalah Pejal Tahir... tak pyh tyg2 dada pun org suka.. hahahaha


7 Thing I Say The Most

Thing?? Thing? Shouldn't it be 7 word/sentences?.. erm...

1. "astaghfirullah & alhamdulillah" etc..
2. "kambing sungguh"... yg ni adik aku mula dulu.. skang dah aku pulak yg terikut.
3. "Stupid"... ni kalo aku marah le ni
4. "How may I assist you" ahak ahak... ni wajib le ckp time keje.. hahaha
5. "Ikut suka laki mak tiri nenek moyang sau pun seng je" .. hahahaha...
6 "Gangguan Seksual betul" .. ini Nenet le ni.. suka betui sebut gangguan seksual.. sket2 gangguan seksual.. tah ape yg gangguan seksual nye tah. Aku pun dah terikut.. huhuhu
7. "hek eleh"


7 Thing I Treasure The Most

1. Umi, Abah ngn famili aku. Err.. ni 'thing' ke?
2. Kancil buruk aku
3. Handphone buruk aku
4. Kamera Digital ketinggalan zaman aku
5. Kawan2 aku, kucing2 aku. Is this also 'thing'?? hantam ajelah
6. Koleksi novel, komik, setem, album gambar dan semua koleksi aku
7. My Life.. of course

actually ada byk lagi..huhuhu tp dah nak 7 je.

7 "First Time" Thing I Ever Did

Aku tak bape paham soklan yg ni sebenarnya. First Time Thing Ever Did?.. hm.. almaklumlah. Pel omputih kan. Tp tgk contoh yg lemonade buat. Tibai je lah.

1. Letak minyak cap kapak atas bangku classmate aku masa Form 5 sbb balas dendam die letak lipas dlm beg aku. Busuk tau bau mayat lipas tu.
2. Panggang lighter atas lilin yg mana ianya menghasilkan satu letupan kecil. huhuhu.. mujur tak menyambar cadar katil. Kan dah kena marah ngn umi
3. Flying Fox ngn turun bgn guna tali. Actually yg ni aku tingin buat lagi. Tp tak berpeluang.
4. Mandi air longkang. Actually ni citer mase umur 4 ke 5 thn tah. Aku terjatuh dlm longkang. Maka mandilah air longkang yg busuk itu. Huhu..
5. Kuar merayau malam2 ngn kawan2. Dr lepas semayang isyak.. membawa ke subuh esok harinya. Merayau ke mana? Lepak tepi pantai... huhuhu
6. Panjat Brinchang, kat Cameron Highland. Elok sampai atas... aku pewai.. siap demam trus. huhu.. Ape idaknya.. aku tak biasa jln jauh2 daki gunung ni. HUhuhu.. Nyah punya le gelakkan aku. Kepoh je citer kat adik badik lain. Abis satu famili gelakkan aku.. huhu... Tp tgkla.. rasa mcm tingin nak wat lagi.
7. Panjat TV. Masa tu pun baru umur 2-3 thn kot. Tv tu duk atas meja yg beroda tu. Terbalik TV tu timpa tu. Mujur tak meletup. Aku lak... cedera di bahagian mulut. Umi ckp sebulan lebih gak aku makan pakai straw.. gigi sampai terpusing ke belakang.

erm.. aku tak le extreme sgt.. tu sbb part ni aku pikir lama nak jawab...huhuhu.

Sebab aku rela hati buat ni. So aku tak tag sapa2 lak..

1 komen:

~n0n0i~ said...

perlu ke tulis
"yg tgh sedih sbb gaduh ngn bf tu"???
hahaha.. very x perlu yer u'olz.. =)
AHAHAHA

Post a Comment

Pembaca celoteh ini...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons