Wednesday, April 22, 2009

Perkembangan Jari Aku - #1

Lanjutan dari pengalaman dicium sang kapak...



** AMARAN **
Ibu-ibu mengandung
dan orang lemah semangat DILARANG TENGOK


Aku selalu snap gambar jari aku, sbb nak tgk perkembangan jari aku. Tapi gambar tak berapa clear sbb aku ambil guna camera phone aje. Kiranya aku bertuah jugak sbb cuma satu taring ular tu aje yg terbenam di telunjuk aku sdgkan Ular Kapak biasanya ada 4 taring berdasarkan ckp MA di klinik kesihatan Karangan. Means 3 lagi taring miss, tak kena pada jari. Jari hantu aku pula cuma ada kesan calar maybe sbb taring ular tu tak sempat terbenam kat situ, aku dah tepis ular tu dulu. Kalau tidak, dgn jari2 hantu tu skali slamat.


22 Feb, selepas kena patuk.
A : lubang bekas patuk
B : gelembung air bisa


23 Feb, selepas 2 kali kena toreh. Isi mula kelihatan hitam


5 Mac, minggu kedua selepas kena patuk.
A : bahagian ni hitam dan keras.
B : bahagian ni berlubang dan berwarna sedikit kuning.
C : bahagian ni terbelah dan berselaput


13 Mac, dua hari selepas small operation oleh Dr. Norizah.
A : tinggal sedikit sahaja bhgn hitam
B : selaput hitam dah dibuang
C : selaput putih dah dibuang


19 Mac, perkembangan selepas 9 hari.
1 : pandangan bahagian perut jari
2 : pandangan sisi


29 Mac, perkembangan selepas 19 hari.
A : isi baru sedang tumbuh
B : luka di bahagian ni dah bercantum dan kulit mula tumbuh
C : yg putih2 ni kata Dr. Azmi dipanggil sluff ( tah betul ke idak aku eja). Lemak2 di bahagian ni perlu dibuang supaya isi dpt tumbuh
D : bahagian hitam dah mula mengecil


5 April, perkembangan selepas 26 hari (after treatment).
A : bahagian hitam dah hilang sepenuhnya
B : bahagian ni dah bercantum
C : tebing luka dah makin ketengah
D : itu tulang, aiyokkk


11 April, perkembangan selepas 32 hari (after treatment).
A : lubang semakin mengecil
B : tebing luka dah semakin ketengah
C : tulang masih kelihatan


16 April, perkembangan selepas 37 hari (after treatment).
Pd 14 April, jari kena serangan nanah
A : lubang kembali membesar sbb nanah
B : isi mula lembut kembali & rosak akibat nanah
C : tebing luka rebak balik sbb isi dirosakkan olh nanah



Ada yg dah muntah hijau ke???

5 komen:

apz said...

hai husz,

lama x dengar khabar alih2 khabar sedih yg ako tahu, moga cepat sembuh

husz_nie said...

mekasih apis..
insyallah cepat sembuh

lia said...

huhuk...takutnyer aku tengok....huhuk..
hus...apsal cam tak ok lagi ko punyer jar tu....
still rasa sakit ker?

husz_nie said...

still sakit lg... tp tak le mcm mula2...

ENCIK ADAM said...

Bagaimana rupajhari la ni

Post a Comment

Pembaca celoteh ini...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons